Διαβουλεύσεις….

…η όλη συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή ένα βίντεο που μας έστειλε ο καλός φίλος Sherwood.
Ανεξάρτητα με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με το περιεχόμενο του και ενώ αρχικά είχαμε αποφασίσει να το δημοσιεύσουμε τελικά αναρωτηθήκαμε με τι ακριβώς θα πρέπει να ασχοληθούμε εδώ.
Είδαμε ότι έπρεπε κάποια πράγματα να τα ξεδιαλύνουμε. Τι δημοσιεύεται τελικά και τι όχι; Βίντεο; Κείμενα μόνο; Φωτογραφίες; Αναδημοσιεύσεις;
Τελικά καταλήξαμε σε πέντε πράγματα που νομίζουμε ότι θα είναι χρήσιμα και σε όποιους θα θελήσουν από εδώ και πέρα να στείλουν τις ιστορίες τους.

Αρχικά να ζητήσουμε συγνώμη από τον Sherwood που δε δημοσιεύουμε τουλάχιστο στην παρούσα, το βίντεο που ο ίδιος έχει φτιάξει με κόπο και ενώ αρχικά του είπαμε ότι θα το κάναμε. Τον ευχαριστούμε θερμά και πάλι.

Τώρα όσων αφορά σε αυτό που θα ονομάσουμε «οδηγίες» και όχι «κανόνες», η δεύτερη λέξη ακούγεται μάλλον βαριά.
Έχουμε λοιπόν:
1) Να είναι ιστορίες και όχι φωτό, βίντεο ή κάτι άλλο. Να είναι κείμενα.
2) Οι ιστορίες θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο περιεκτικές για να διευκολύνεται η μετάφραση τους. Εκτός και αν κάποιος για να διευκολύνει εμάς ακόμα περισσότερο κάνει ταυτόχρονα και τη μετάφραση προσθέτοντας κάποια λίνκ ή λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα που γράφει για να γίνεται η κατάσταση πιο κατανοητή στους ανθρώπους που μας διαβάζουν από το εξωτερικό.
3) Εννοείται ότι αν τα κείμενα απευθύνονται με υβριστικά σχόλια σε οποιονδήποτε είτε δε θα δημοσιεύονται είτε θα υπόκεινται σε μια τροποποίηση.
4) Τα προσωπικά στοιχεία του καθένα (δεν είναι απαραίτητο να είναι ένα όνομα και ένα νικ κάνει) χρησιμεύουν στο να γίνονται οι ιστορίες όσο το δυνατό πιο αξιόπιστες. Δε δημοσιεύονται εκτός και αν κάποιος για κάποιο δικό του λόγο το θέλει.
5) Θα θέλαμε επίσης να παρακαλέσουμε για κάτι. Ο καθένας από εμάς έχει μια άποψη σχετικά με το ποιός έχει την ευθύνη, τι μας έφερε μέχρι εδώ και τι πρέπει να κάνουμε. Παρακαλούμε θερμά: Στα κείμενα σας μην τα αναφέρετε. Ακριβώς επειδή σκοπός μας δεν είναι να γίνει ο ιστότοπος αυτός χώρος αντιπαράθεσης. Αυτήν ας την αφήσουμε στα κανάλια. Ας βρούμε εδώ τι μας ενώνει και όχι τι μας χωρίζει.

Οι οδηγίες αυτές θα μείνουν μόνιμα στο About.

Ευχαριστούμε θερμά.

This entry was posted in Editorial. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s